Medior Project Manager Onshore (32-40 uur per week)

Over Porthos
Porthos is een project om COvan de industrie in de haven van Rotterdam te transporteren en op te slaan in lege gasvelden onder de Noordzee. De COdie door Porthos wordt getransporteerd en opgeslagen, zal door verschillende bedrijven worden afgevangen. De bedrijven gaan hun COleveren aan een pijpleiding die door het Rotterdamse havengebied loopt. De COwordt vervolgens op druk gebracht in een compressorstation waarna de COvia een offshore pijpleiding wordt getransporteerd naar een platform in de Noordzee, ongeveer 20 km uit de kust. Vanaf dit platform wordt de COin een leeg gasveld gepompt. De lege gasvelden bevinden zich in een afgesloten reservoir van poreus zandsteen, meer dan 3 km onder de Noordzee. De verwachting is dat het project in de vanaf 2026 ongeveer 2,5 miljoen ton COper jaar zal kunnen opslaan. Het Porthos-project bevindt zich in de uitvoeringsfase.

Binnen Porthos werken we in multidisciplinaire teams vanuit de verschillende moedermaatschappijen EBN, Havenbedrijf Rotterdam en Gasunie.

Functiebeschrijving

We zijn op zoek naar een gedreven Medior Project Manager met ervaring in CCS en een achtergrond in projectmanagement om ons onshore team te versterken bij Porthos.

Werkzaamheden:

 • Je directe taak is de ondersteuning van de Project Manager Onshore.
 • Je assisteert bij de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden van de project manager en zorgt dat de project manager beschikking heeft over de benodigde stuurinformatie. Dit doe je door op diverse dossiers de informatiestromen te beheren en vanuit de detailinformatie toewerkt naar het gewenste informatie niveau.
 • Qua project documentatie ben je verantwoordelijk voor het opstellen, bijwerken en onderhouden van de documentatie rondom de diverse dossiers, inclusief project executieplannen, rapporten en specificaties, presentaties en verslaglegging.
 • Daarnaast zet je jouw goed ontwikkelde functioneel leidinggevende en coördinerende vaardigheden in om de juiste personen bij elkaar te krijgen en aan te sturen.
 • Je evalueert zowel je eigen acties als die van het team om de efficiëntie te verbeteren en ervoor te zorgen dat de projectdoelen tijdig worden behaald.
 • Door jouw creatieve benadering motiveer je het team en draag je bij aan een positieve werksfeer.
 • Je opereert binnen een complexe organisatie, herkent de belangen van diverse stakeholders en ben je in staat hierop adequaat te reageren. Deze belangen neem je mee in zowel de voorbereiding als de uitvoering van het project.

Functie-eisen:

De rol van de Medior Project Manager is een uitdagende positie binnen een innovatief project dat cruciaal is voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Als Medior Project Manager speel je een sleutelrol bij het realiseren van onze duurzame doelstellingen.

 • WO werk- en denknivo, bijv richting Bedrijfskunde.
 • Je hebt ervaring in projectmanagement, bij voorkeur in de CCS-sector en gedegen kennis van projectmanagementmethodologieën en -instrumenten.
 • Je hebt aantoonbare coördinerende en functioneel aansturende/leidinggevende vaardigheden.
 • Je beschikt over de nodige CCS expertise en brengt deze kennis mee, inclusief het begrip van de belangrijkste technische aspecten, regelgeving, en best practices.
 • Certificaat VCA (of bereidheid om dit te halen).
 • Je schakelt met interne teams en externe stakeholders om de voortgang van het project te waarborgen en eventuele risico’s tijdig te mitigeren.
 • Je hebt sterk ontwikkelde samenwerkingsvaardigheden en het vermogen om effectief te werken in een multidisciplinair team. Je vervult daarbij een “spin in het web” rol.
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Je ben in staat om zowel “hands-on” en proactief problemen te identificeren en oplossingen te bieden, als procesverbeteringen aan te brengen in de lopende organisatie.

Het kantoor van Porthos is gevestigd in Rotterdam, aan de George Hintzenweg 89, op 5 minuten loopafstand van NS en metrostation Alexander. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.