25 januari 2024

Een veelbelovende start van 2024!

Op 24 en 25 januari organiseerde het Zero Emissions Platform, in samenwerking met Porthos, het inaugurele evenement van het Projects Network. Dit netwerk fungeert als een platform waar Europese CCS- en CCU-projectontwikkelaars kennis kunnen uitwisselen ter ondersteuning van de realisatie van hun projecten. Voor Porthos is kennisdeling een cruciaal aspect van onze missie, omdat de toepassing van CCS essentieel is voor het behalen van nationale en Europese klimaatdoelen.

Het kennisdelingsevenement vond plaats in het Hilton in Rotterdam en omvatte diverse presentaties. Onze teamleden gaven verschillende presentaties, variërend van de eigenschappen van de pijpleidingen en de conversie van platformen tot een bespreking van het perspectief van onze klanten. Na de presentaties volgden discussies en verhelderende vragen van deelnemers aan de sprekers. Het evenement behandelde niet alleen de technische aspecten van CCS-projecten, maar benadrukte ook best practices op het gebied van stakeholdermanagement en de rol van de overheid.

Naast de presentaties bood het evenement uitgebreide netwerkmogelijkheden, waar deelnemers in gesprek konden gaan over de uitrol van CCS. Kortom, het was een zeer succesvol evenement. We zijn vereerd dat we het eerste evenement van het Projects Network hebben mogen hosten en kijken uit naar een succesvol vervolg. Voor meer informatie over toekomstige evenementen en het Projects Network, nodigen we u uit om de evenementenpagina van het Zero Emissions Platform te bezoeken: Zero Emissions Platform – Evenementen.